"Tricolore speciale! Grön spenat, röd tomat och vit pasta, italienskt och gott så det förslår."
ITALIENSK KYCKLINGPASTA (4 PORT)
CA 300 G PASTA, T EX TAGLIATELLE
250 G FRYST BLADSPENAT, EL 150 G FÄRSK
2-3 KYCKLINGFILÉER, CA 400G
2 VITLÖKSKLYFTOR
6-8 MARINERADE SOLTORKADE TOMATER, CA 50 G
SMÖR
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
2 1/2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE
Koka pastan.
Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet.
Skär kycklingen i små bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Grovstrimla tomater och spenat.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Rör i vitlök, tomat, spenat och grädde.
Låt det koka ihop i några minuter.
Servera såsen med pastan.
Bild: ARLA
GRATTIS JOHI! Du hade turen att bli lottad som vinnare av kokboken "Mat för litet kök".
Tack alla fem som skickade in recept till tävlingen.
/Martina
3 kommentarer:
Grattis Johi! Receptet lät väldigt smarrigt!
Jippieee! Du har förgyllt min dag som är så seg pga sömnlös natt... Hoppas maten ska smaka!
Neeeej, jag glömde ju skicka in *äsch* Däremot ägnade jag nästan hela söndagen åt att laga mat, får skylla på det :)
Jag har ett liknande recept som vinnarreceptet (minus bladspenat) och brukar ha hackad röd lök, feta ost, gröna oliver till och skruvpasta med sesamfrön på. Mums!
Skicka en kommentar