Lovade att publicera alla bidrag i recepttävlingen här i bloggen. Ett middagstips då och då säger väl ingen nej till. Den här gången är det Annamaria som bjuder oss på en kulinarisk upplevelse. Hon och hennes familj älskar kyckling i alla former. Det här är deras favvo-recept och kan göras dagen före eller läggas i frysen färdigt i formen innan tillagning i ugnen. Mycket praktiskt tycker "vi på redaktionen":
BACONKYCKLING MED KANTARELLER
1 pkt bacon3 kycklingfiléer
15 cm skivad purjolök
en näve strimlade basilikablad
1 skivad tomat
1 dl riven ost
lite grillkrydda
Sås:
1 pkt kantarellost
1 tsk sambal oelek
1/2 buljongtärning
2 dl creme fraiche (går bra med lätt)
1 dl grädde (går bra med lättvariant)
Stek bacon i små bitar.
Fräs purjolöken på slutet.
Stek filéerna.
Tillsätt salt, peppar och lite grillkrydda.
Skiva filéerna.
Lägg skivorna+basilika i en ugnsfast form.
Häll purjofräset över.
Vispa och koka ihop såsen. Smaka av med mer salt om det behövs.
Häll såsen över kycklingen.
Lägg skivad tomat och riven ost överst.
Gratinera i ugn; 200 grader i 20 min.
Vill ni se en bild? Titta in hos Annamaria.
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar