torsdag 24 januari 2008

Sparförslag

Jag upptäckte något nytt idag - våran spis. Glödlamporna ovanför har varit trasiga ett tag. Det har inget med köpstoppet att göra utan beror på ren glömska. Men idag kom jag ihåg att köpa nya. Och vips upptäckte vi spisen som vi bara sett som i ett töcken den senaste veckan. Jag överlät till maken att byta lamporna, för jag vet hur jag är. Om jag böjer mig ner och kollar hur det ser ut där under, alltså ovanför spisen, så har jag snart börjat med storrengöring av hela köksinredningen. Det var ju sån´t jag höll efter förr. Det hann liksom aldrig gro igen någonstans. Nu har det grott igen överallt och jag vet inte var jag ska börja. Det bästa är att aldrig upptäcka hur smutsigt det är, då blir det inget problem. Därför lät jag maken byta glödlamporna. Och så hoppades jag att han skulle få syn på hur det såg ut och börja med storrengöring. Men han använde sin förmåga att kunna fokusera och nöjde sig med att göra rent själva luckorna till lamporna. Så nu känns köket som nytt :). I alla fall blev det så fantastiskt ljust och trevligt där i köket så jag kom med den skämtsamma idén att vi behöver ju inte renovera köket. Det räcker att skruva ut lamporna en vecka då och då. När man skruvar i dem igen får man som en uppenbarelse och tycker det skruttiga köket är alldeles underbart.

Jag har ju full upp nu med att gå igenom vad vi har för utgifter som vi kan "städa" bort för att finanisera den där köksrenoveringen. Hämtar inte in dagstidningen på morgnarna för att kolla om jag saknar den. Men icke sa nicke. Istället har jag ju tid att bläddra igenom "Vi i villa" och andra mer eller mindre intressanta tidskrifter som kommer med posten och annars bara ligger och stressar mig i en hög i köket. Så nu ska vi säga upp tidningsprenumerationen. Det enda man missar är när det är rea i stan och det är ju lika bra det när man ska spara pengar. Hade planerat att säga upp Viasat-abonnemanget också. Då slår vi återigen två flugor i en smäll - sparar pengar och vinner tid, eftersom vi slutar sitta och sappa mellan program som vi ändå inte vill se. Nu är det bara det att det är tre månaders uppsägningstid av abonnemanget, så det dröjer innan vi kan räkna med de pengarna. Och så överväger vi att säga upp 9-åringens fritidsplats (han var där två gånger på hela höstterminen). Alla de tre utgifterna tillsammans = ca 1000:-/månad.

Om någon annan upptäckt saker som man betalar för av gammal vana och egenligen klarar sig utan så hör av er.

Nu har klockan blivit förmycket igen. Måste skärpa till mig där. Sömnen är a och o för att jag överhuvudtaget ska funka. Godnatt!

1 kommentar:

Selmas småprat sa...

Har också sagt upp tidningen, funderar på om vi verkligen behöver ha nån fast telefon.Jag har kunnat gå ner i arbetstid till 75%, det är underbart!