onsdag 16 januari 2008

Fler smaskiga recept

Kyckling verkar vara poppis nuförtiden. Fyra av de fem recepten som skickades in innehåller kyckling. Här får ni Linas bidrag:



Panerad kyckling med ugnsbakade
rotfrukter & kall örtsås(4 port)

Örtsås:

2 dl turkisk yoghurt el matlagningsyoghurt

2 dl hackade färska örter, gärna persilja & timjan

1 pressad vitlöksklyfta

salt o peppar

Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå kallt en stund före servering.



Ugnsbakade rotfrukter:

4 morötter

1/2 kålrot

2 palsternackor

4 stora potatisar

1 rödlök

1-2 msk rapsolja

flingsalt o peppar

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär rotfrukter och potatis i ganska stora bitar. Lägg allt i en stor ugnsform (gärna teflon). Ringla över olja. Salta o peppra. Baka i ugnen i ca 25-30 min.



Kyckling:

4 kycklingfiléer

1 dl vetemjöl

2 uppvispade ägg

1 dl ströbröd

rapsolja

smör

Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lite smör. Doppa kycklingen; först i mjöl. sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen på medelvärme, utan att bränna. Beräkna ca 4 min på varje sida.

Låt rinna av på hushållspapper.

Inga kommentarer: