Panerad kyckling med ugnsbakade
rotfrukter & kall örtsås(4 port)
Örtsås:
2 dl turkisk yoghurt el matlagningsyoghurt
2 dl hackade färska örter, gärna persilja & timjan
1 pressad vitlöksklyfta
salt o peppar
Blanda alla ingredienserna i en skål och låt stå kallt en stund före servering.
Ugnsbakade rotfrukter:
4 morötter
1/2 kålrot
2 palsternackor
4 stora potatisar
1 rödlök
1-2 msk rapsolja
flingsalt o peppar
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skär rotfrukter och potatis i ganska stora bitar. Lägg allt i en stor ugnsform (gärna teflon). Ringla över olja. Salta o peppra. Baka i ugnen i ca 25-30 min.
Kyckling:
4 kycklingfiléer
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
1 dl ströbröd
rapsolja
smör
Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och lite smör. Doppa kycklingen; först i mjöl. sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen på medelvärme, utan att bränna. Beräkna ca 4 min på varje sida.
Låt rinna av på hushållspapper.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar