måndag 14 januari 2008

Och vinnare är...

"Tricolore speciale! Grön spenat, röd tomat och vit pasta, italienskt och gott så det förslår."

ITALIENSK KYCKLINGPASTA (4 PORT)

CA 300 G PASTA, T EX TAGLIATELLE
250 G FRYST BLADSPENAT, EL 150 G FÄRSK
2-3 KYCKLINGFILÉER, CA 400G
2 VITLÖKSKLYFTOR
6-8 MARINERADE SOLTORKADE TOMATER, CA 50 G
SMÖR
1 TSK SALT
1 KRM SVARTPEPPAR
2 1/2 DL MATLAGNINGSGRÄDDE

Koka pastan.
Tina den frysta spenaten och krama ur vattnet.
Skär kycklingen i små bitar.
Skala och hacka vitlöken.
Grovstrimla tomater och spenat.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
Krydda med salt och peppar.
Rör i vitlök, tomat, spenat och grädde.
Låt det koka ihop i några minuter.
Servera såsen med pastan.


Bild: ARLA

GRATTIS JOHI! Du hade turen att bli lottad som vinnare av kokboken "Mat för litet kök".
Tack alla fem som skickade in recept till tävlingen.
/Martina

3 kommentarer:

lina sa...

Grattis Johi! Receptet lät väldigt smarrigt!

Johi sa...

Jippieee! Du har förgyllt min dag som är så seg pga sömnlös natt... Hoppas maten ska smaka!

Anonym sa...

Neeeej, jag glömde ju skicka in *äsch* Däremot ägnade jag nästan hela söndagen åt att laga mat, får skylla på det :)

Jag har ett liknande recept som vinnarreceptet (minus bladspenat) och brukar ha hackad röd lök, feta ost, gröna oliver till och skruvpasta med sesamfrön på. Mums!