söndag 30 december 2007

Nyårsdessert

Jihoo! Jag har ägnat en en timme i eftermiddag åt att göra Crème Brulée till nyårsafton, å de blev helt underbara. Precis som på stans fina restaurang. Imorgon är det dags för gasolbrännaren att göra rätt för sig. Fick den i julklapp för typ tre år sedan men har aldrig använt den. Jag är så rädd att huset ska explodera. Maken lovar att det är riskfritt men vägrar att använda den. Vill inte vara skyldig till brända bruleer. I värsta fall så har jag faktiskt gjort en annan favvo-dessert också. (Bruleerna ska vara till "kaffet på maten"). Här får ni receptet på den, ifall ni har idétorka inför morgondagen:


Nilssons vita chokladparfait (6 port)

5 äggulor
1 dl socker
125 g riven vit choklad
4 dl vispad grädde
Jordgubbar och apelsiner/mandariner på burk

Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda i chokladen. Rör ihop med den vispade grädden. Frys in i kakform i några timmar.

Gör en fruktsallad av jordgubbar och filéade apelsiner el mandariner på burk. Sockra efter tycke och smak.

Mums!



/Martina

Inga kommentarer: