söndag 2 december 2007

Första advent

Femåriga dottern sitter med sin macka. Idag har hon sjungit i kyrkan med sin kör. Det är kul med övningarna men hon älskar när det blir dags att "sjunga för människor", som hon brukar säga. Vi sitter hela familjen vid matbordet med det tända ljuset. Det känns mysigt. Det är då det händer. "Ett litet barn har tagit snus...", sjunger hon. Det brister för oss alla samtidigt och den stämningsfulla lågmäldheten fylls av fyra hysteriska gapskratt. Först förstår hon inte vad som händer. Men efter bara några sekunder inser hon att det är hon som står för underhållningen och börjar sjunga strofen ur julsången en gång till, fast nu ännu högre än förrut: "ETT LITET BARN HAR TAGIT SNUS..." Den här gången skrattar hon själv också. Hon förstår fortfarande inte åt vad. Men roligt har hon.

När man arbetar med barn hela dagarna är det lätt att sluta förundras och njuta över sina egna. Därför har jag börjat samla på så'na här stunder.



En fridfull advenstid kryddad med hysteriska skratt önskar jag er alla!

/Martina

PS. Om någon hade svårt att komma på vilken sång det handlade om var det "Ett litet barn av Davids hus". Här får ni en annan feelgood-låt att koppla av till i julstressen http://www.youtube.com/watch?v=2PWfB4lurT4. DS.

Inga kommentarer: