söndag 13 april 2008

Bergenströms hemgjorda musli

5 dl rågflingor
5 dl havregryn
100g mandel el valnötter
2 dl solroskärnor
(1 dl kokosflingor)
(1 dl hela linfrön)
1 dl råsocker
2 dl vatten
5 msk neutral matolja (inte olivolja)
(2-3 dl russin)
(2 dl torkade bananer)


Hacka mandeln/valnötterna grovt.
Lägg i hacket i en rymlig bunke tillsammans med rågflingor, havregryn, solroskärnor, kokosflingor o linfrön. Rör om.
Vänd i sockret och rör om igen.
Värm ugnen till 200 grader.
Blanda vatten och olja och stänk detta över blandningen i bunken. Krama lite lätt med handen så att fukten tränger in.
Bred ut blandningen på en lätt smord, stor långpanna.
Sätt in i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Det är viktigt att passa under tiden! Ta ut långpannan minst tre gånger och rör om så att rostningen blir jämn.
Låt kallna.
Blanda ner russinen/bananerna och häll över blandningen i en tät och rymlig burk.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Får jag komma och äta mitt morgonfil hos er? Det lät mycket godare än mina trista flingor......
Anna :0)

Anonym sa...

Åh, mums! Det lät väldigt gott :)

Anonym sa...

Har använt detta recetet jag ockå, supergott! ha en riktig trevlig helg, och kom gärna förbi nåndag!
Tone